logo_server_04
+389 76 361 654
info@server.com.mk
hostikonavbannerimg2
hostikhodomianbanner

Повеќе домени = поголема заштеда

Имате повеќе домени? Погледнете ја табелата подолу со попуст за .mk и .мкд домени кои се водат на еден профил.

Направете избор за домен

Please enter your domain. Please verify that you are not a robot.

Search results for

Loading results

Domain Names

.mk |

.com.mk |

.com |

24

години хостинг провајдер
0 +
Задоволни клиенти
0 +
Регистрирани домени

24/7

E-mail поддршка

Пребарајте ги најпопуларните домени

Обидете се да пронајдете слободен домен за регистрација што ќе биде краток, јасен и препознаен од околината.
mk_icon2
Најбараниот македонски домен
Цена од

/год.

com_mk_icon
Македонски домен за правни лица
Цена од

/год.

hostikhodomainicon1
Најпопуларен домен во светот
Цена од

/год.

hostikhodomainicon2
Домен преку кој ќе се даваат мрежни услуги
Цена од

/год.

3 причини за да регистрирате домен денеска

Одберете го SERVER.COM.MK за ваш регистрар и добијте…

Едноставна процедура за трансфер на вашиот домен во нашиот регистар

Се што треба да направите е да креирате нарачка и да ни го испратите епп кодот од е-адресата на регистрантот на нашата адреса domentransfer@server.com.mk

hostikhodomainimg1
hostikhodomainimg2

Едноставен контролен панел за манипулација со сите .mk домени

2017 година за потребите на нашите клиенти изработивме контролен панел кој нуди online манипулација со .mk домените.

Регистрација на домен

Професионална поддршка и помош за регистрација на домен. Се што е потребно е да изберете домен кој е слободен за регистрација, да ја завршите процедурата за нарачка. По регистрирана уплата, пристапуваме кон процедурата за регистрација на саканиот домен.
hostikhodomainimg3

Имате повеќе од 5 македонски домени?
Овој ценовник е за вас.

Во број на домени се калкулираат само активните домени.

Број на домени Траење Регистрација Обнова Трансфер + обнова
5-20 1 година

861

555

555

21-50 1 година

838

531

531

51-75 1 година

814

507

507

76-100 1 година

791

484

484

100+ 1 година

767

460

460

Цените за домашните домени се крајни и изразени се во денари. Секој .mk или .мкд домен располага со контролен панел за ажурирање на податоците (https://domen.server.com.mk). На пример, во било кое време можете инстант да промените именски опслужувачи, да промените ip адреси на glue records, …

АЛСА НЕТ ДООЕЛ Скопје (SERVER.COM.MK) Е ОФИЦИЈАЛЕН РЕГИСТРАР НА МАРНЕТ.
Од 01.04.2014 година МАРнет нема да врши регистрација на домени, освен за домените со фиксен дел gov.mk согласно Правилникот за организацијата и управувањето со врвниот македонски .МК домен.

Тарифник за дејства и услуги поврзани со mk домени.

Одлука за организација на сите активности кои се вршат во врска со домените.

Формулар за .mk домен македонски и англиски.

Понуда за домашни домени

Табелата ги содржи сите домени од домашниот регистар.
Цените за домашните домени се крајни и изразени се во денари, за временски период од 1 (една) година. Сите домашни домени можат да се регистрираат или обноват за период од 1 до 10 години. Освен годишните трошоци за регистрација, обнова или трансфер со обнова на домен, не постојат други трошоци.

Често поставувани прашања

Имате прашање за регистрација, обнава или трансфер на домен? Ние ќе се потрудиме да дојдете набрзо до одговор!

Домен е името преку кое вашиот веб сервис ќе биде препознаен на интернет од корисниците во целиот свет.

Се што треба да направите е да креирате нарачка и да ни го испратите епп кодот од е-адресата на регистрантот на нашата адреса domentransfer@server.com.mk

За поврзување на доменот со серверот кој ќе го опслужува, потребно е да се постават именски опслужувачи. За да можете тоа сами да го направите активиравме два портала.