logo_server_04
+389 76 361 654
info@server.com.mk
hostikonavbannerimg2
hostikhoaboutbanner

SPF+DKIM+DMARC подесувања

Овие подесувања, ќе допринесат за безбедноста на e-mail комуникацијата преку вашиот домен

24

години хостинг провајдер
0 +
Задоволни клиенти
0 +
Регистрирани домени

24/7

E-mail поддршка
SPF

SPF запис

Sender Policy Framework (SPF) се користи за автентикација на испраќачот на е-пошта.
Што е SPF запис?
Со воспоставен SPF запис, давателите на интернет услуги можат да потврдат дека серверот за е-пошта е овластен да испраќа е-пошта за одреден домен. SPF записот е DNS TXT запис кој содржи листа на IP адреси на кои им е дозволено да испраќаат е-пошта во име на вашиот домен. SPF записот е исклучително важен за да овозможи, да помогне да се потврди која инфраструктура на сервери за испраќање може да пренесува е-пошта во име на вашиот домен. Спроведувањето на SPF записот за е-пошта обезбедува големи придобивки.
Како SPF, DKIM е отворен стандард за автентикација на е-пошта што се користи за усогласување со DMARC.
Записот DKIM постои во DNS, но тој е малку покомплициран од SPF. Предноста на DKIM е што може да преживее препраќање, што го прави супериорен во однос на SPF и основа за безбедност на вашата е-пошта. Почнувајќи од 2004 година со спојувањето на две слични идеи, „подобрени DomainKeys“ од Yahoo и „Identified Internet Mail“ од Cisco е широко прифатен за автентикација на е-пошта.
DKIM

DKIM запис

DKIM е кратенка за DomainKeys Identified Mail и се користи за автентикација на е-пошта што се испраќа.
DMARC

DMARC запис

DMARC е бесплатна и отворена техничка спецификација која се користи за автентикација на е-пошта со усогласување на SPF и DKIM механизмите.

Со воспоставување на DMARC, големите и малите сопственици на домени можат да се борат против компромитирање на деловната е-пошта, фишингот и измамата.

Со DMARC можете да му кажете на светот како да се справи со неовластеното користење на вашите домени за е-пошта со воведување политика (p=) во вашиот запис DMARC.

Spoofing? Phishing?

Имате проблем со spoofing, phishing …
Дозволете ние да ви помогнеме во разрешувањето на проблемите.

Spoofing

Не сте сигурни дали вашиот интернет домен за е-пошта е безбеден или кој испраќа е-пошта во ваше име?

Phishing

Клиентите добиваат лажна е-пошта што не се од вас и бараат плаќање?

24/7 E-mail поддршка

Без разлика какво прашање имате, најверојатно го имаме веќе решението. Нашиот тим од експерти е секогаш подготвен и расположен да ви помогне.

hostikhotline

Ние сакаме да помагаме.

Убедени сме дека доколку системот е правилно поставен и навремено се одржува, нема да има никакви прекини во работата.
hostikhotline1

Наши партнери